BALIKESİR / ERDEK - OCAKLAR ORTAOKULU

OCAKLAR ORTAOKULU

OCAKLAR MAH. GARAJ SK. OCAKLAR ILKOKULU ORTAOKULU BLOK NO: 12 ERDEK / BALIKESİR
Vizyon
Öğrencilerimizi Milli Eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak Eğitim-Öğretimin amaçları doğrultusunda kişisel,insanlık ilişkileri, ekonomik ve toplum hayatı bakımından en üst seviyede yetiştirerek,yarının teknoloji toplumuna şimdiden hazırlamak temel işlevimizdir.
Misyon
Sürekli gelişime inanan, okuyan, araştıran, analiz ve sentez yapabilen, bilgili, becerili, kendine güvenen bireylerin yetiştiği; bütün öğrencilerin çağdaş ve bilime dayalı bir eğitim ortamında, yaşama ve bir üst öğrenime hazırlandığı; Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı; çağa ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayan; çevrenin eğitim, bilim ve kültür merkezi olan; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliği ile çevrede, ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde örnek bir ´´model okul´´ olmaktır.
Başarılar
2016 – 2017 Öğretim yılında, 19 öğrenci mezun olmuşken, bunların tamamı TEOG sonrası liseye yerleşmiş olup, 5´i Anadolu Lisesi, 2´si Sağlık Meslek Lisesi, 12´si Meslek Lisesine yerleşmiş olup, liseye yerleşme oranı % 100´dür. Ayrıca DPYB Sınavında 1 öğrencimiz Bursluluğu kazanmıştır. 2010 – 2011 Öğretim yılında, 33 öğrenci mezun olmuşken, bunlardan 13´ü SBS´de yerleşmiş olup, yerleşme oranı % 40´tır. 2009 – 2010 Öğretim yılında, 37 öğrenci mezun olmuşken, bunlardan 12´si SBS´de yerleşmiş olup, yerleşme oranı % 32´tır.
Öğretim Şekli :Normal öğretim
Kaloriferle sağlanıyor.(Katı yakıt)
Ulaşım
İlçeye her saat araç bulunmaktadır. Ayrıca okul giriş ve çıkışlarında servis kullanılabilmektedir.
Taşımalı eğitim-öğretim yapılmaktadır.
Ocaklar Beldesi Erdek/BALIKESİR
Okulumuz, ilçeye 7 km uzaklıkta, il merkezine 127 km uzaklıktadır.